Welke voorwaarden zijn van toepassing?

Als je een berekening laat maken bij damwandberekening.nl is de DNR 2011 herzien (juli 2013) van toepassing. De Nieuwe Regeling 2011 (DNR 2011) beslaat de algemene branchevoorwaarden voor ontwerpen, adviseren en organiseren voor de gebouwde omgeving voor opdrachtgever en -nemer. Het is de beste regeling voor het afsluiten van overeenkomsten tussen adviseurs (architecten en ingenieurs) en klanten.

Voldoen de berekeningen aan de geldende regelgeving?

Ja, de geldende Eurocode 7 met de Nederlandse bijlage is van toepassing. (NEN 9997-1:2016)

Men zegt dat ik prima planken kan plaatsen met een bepaalde afmeting.

Met een berekening weet je zeker dat je de juiste afmetingen hebt.

Als de constructie 'te sterk' is, betaal je teveel voor je materiaal.

Als de constructie 'te licht' is, kan het zijn dat je na een jaar of 7 alles weer moet vervangen. Goedkoop wordt dan duurkoop.

Kan ik hout kopen zonder FSC-keurmerk?

Door FSC-hout te kopen draag je bij aan behoud van bossen en een gezonde leefomgeving voor mens en dier wereldwijd. Niet over twijfelen, maar gewoon altijd doen!

Wat is het verschil tussen een beschoeiing en een damwand?

Een beschoeiing bestaat uit horizontale houten schotten, die worden vastgezet met paaltjes in de grond. Deze worden voor lichte oeverbeschermingen gebruikt.

Een damwand bestaat uit meerdere planken die verticaal in de grond staan. Deze worden voor iets zwaardere oeverbeschermingen gebruikt.

Hoe kan ik  de slootbodem meten?

Gebruik bijvoorbeeld een schoffel Je moet de schoffel zachtjes de bodem indrukken totdat je een lichte weerstand voelt. Dus door de bagger duwen, maar niet door de slootbodem.

Wat als blijkt uit de berekening dat de damwand niet in hout kan worden uitgevoerd.

Je krijgt dan wel een factuur voor de berekening. Immers wij hebben wel een berekening gemaakt. Mocht je aanvullend een damwandberekening met een ander materiaal (bijvoorbeeld staal) willen laten maken, dan krijg je hierop € 250,- korting.

Mijn invulformulier wordt niet verzonden

Het kan zijn dat uw beveiligingsniveau dit niet toestaat. Probeer de instellingen van uw browser te wijzigen of gebruik een andere browser. Het kan ook zijn dat u twee keer achter elkaar op verzenden heeft gedrukt. Wacht 5 minuten en probeer het nog een keer.

Lukt het helemaal niet, neem dan contact met ons op.

Hoe ziet de berekening eruit?

Klik op deze link voor een voorbeeld van een onverankerde damwand.

 

Klik op deze link voor een verankerde damwand.

Op alle berekeningen is de DNR 2011 herzien (juli 2013) van toepassing

Direct contact: 0174 - 725 450 of info@damwand-berekening.nl